În 2001 AutoZone a introdus pentru prima dată pe piaţa din România serviciul de Tire Hotel.
În reţeaua AutoZone puteţi benfeficia de serviciul de depozitare extrasezonier pentru anvelope (Tire Hotel), atât în Bucureşti cât şi pentru principalele oraşe ale ţării. În acest moment gestionăm un număr de aproximativ 40.000 anvelope în Tire Hotel-ul coordonat de echipa noastră.
Prin intermediul echipei de call center sau accesând platforma web dedicată partenerilor veţi putea avea informaţii corecte şi complete – în timp real – despre localizarea şi starea anvelopelor dumneavaostră.
Condiţii de depozitarea corespunzatoare a anvelopelor
1. Temperatura
Temperatura din spaţiul de depozitare trebuie să fie aproximativ 77 ºF. Depozitarea ideală se face în condiţii de lipsă totală a luminii şi la o temperatură de 59 ºF. Proprietăţile cauciucului se pot modifica, afectând într-un final calitatea şi durata de viaţă a anvelopelor, dacă temperatura este peste 77 ºF sau sub 32 ºF.
2. Umiditatea
Condiţiile de umiditate ridicată trebuiesc evitate. Nivelul de umiditate în camera de depozitare nu trebuie să fie foarte ridicat, pentru că altfel va apărea condensul pe anvelope. Astfel, pneurile nu trebuiesc depozitate în zone unde pot fi expuse ploilor, sau unde pot intra în contact cu apa chiar şi în mod accidental.
3. Lumina
Anvelopele trebuiesc protejate de lumină, în mod special de interacţiunea directă cu razele de soare sau de lumină artificială cu un conţinut ridicat de raze ultraviolete.
4. Oxigen şi Azot
Ozonul are un efect de deteriorare foarte puternic asupra anvelopelor. Spaţiul de depozitare a anvelopelor nu trebuie să conţină niciun fel de echipament care produce sau emană ozon, cum sunt corpurile de iluminat fluorescente sau cele cu vapori de mercur, echipamentele electrice de înaltă tensiune, motoare electrice sau orice alt echipament electric care poate greu sesizabil să producă scântei sau descărcări electrice.
5. Deformarea
Dacă este posibil, anvelopele trebuiesc depozitate în poziţia lor firească, fără a fi supuse presiunii sau torsiunii. Deformările puternice suferite în perioada de depozitare pot deteriora anvelopele iremediabil când sunt remontate şi umflate / presurizate.
6. Solvenţi, uleiuri, lubrifianţi, temperaturi
În mod deosebit, anvelopele trebuiesc protejate de orice contact cu solvenţi, ulei sau vaseline. De asemenea, anvelopele trebuiesc protejate.
7. Manipularea anvelopelor
Când se manipulează anvelopele, aveţi grijă ca aceastea să nu cadă de la o înălţime mai mare de 1.49 m. Altfel pot aparea leziuni ale anvelopei la nivelul benzii de cauciuc care îmbracă zona de talon.
Dacă identificaţi o anvelopă care prezintă leziuni ale benzii de cauciuc de pe zona de talon, nu vă recomandăm să o montaţi pe jantă