Continental

Ești aici: Home → Continental

Continental este indiscutabil unul din liderii de piaţă, cu vânzari de peste 21 de milioane de anvelope de iarnă în 2011. Pe lângă obţinerea celor mai bune calificative pentru anvelopele sale premium în segmentul anvelopelor de iarnă, grupul din Hanovra a obţinut calificativul „recomandat” pentru toate celelalte produse. Acestea includ Uniroyal M+S 66, Semperit Speed-Grip 2 şi Semperit Master-Grip în segmentul de calitate, precum şi pentru Barum Polaris 3 în segmentul de buget.

Continental a luat fiinţă în 1871.  Nouă bancheri şi industriaşi din oraşul german Hanovra, au pus bazele unei societăţi pe acţiuni cu numele de Continental-Caoutchouc- und Gutta-Percha Compagnie. Capitalul de bază de atunci, de aproximativ 300.000 de taleri corespunde în ziua de azi unei sume de cca 6,3 milioane de euro.
La finele anilor 1920, companii renumite din industria germană de profil se alătură Continental Gummi-Werke AG. Aceasta produce exclusiv în Germania, insă procentul de produse exportate este în ascensiune rapidă.

Continental achiziţionează În 1979 activităţile de producţie de anvelope pe care compania americană Uniroyal Inc. le deţine în Europa şi creează, astfel, o poziţie mai solidă pe continent pe care a consolidat-o definitiv odată cu achiziţionarea mărcii austriece Semperit, pentru ca peste numai 2 ani Grupul Continental sp faca paşi importanţi în piaţa de pe contientul Nord American, prin achiziţionarea producătorului american de anvelope General Tire. Din 2001, întreprinderea poartă numele Continental Tire North America, Inc.

Din 2002, se formează un joint venture cu participaţie egală între Continental şi Nisshinbo, pentru intensificarea activităţilor de producţie de anvelope cu producătorii japonezi de automobile, iar în 2004  ia naştere cel mai mare specialist mondial pentru tehnologia cauciucului şi a materialelor plastice.prin comasarea Phoenix AG şi ContiTech.

Astăzi Continental este unul dintre primii cinci furnizori ai industriei auto din lume şi numărul 2 în Europa.