Anvelope

Ești aici: Home → Anvelope

AutoZone furnizează o gamă foarte variată de anvelope, cu aplicabilitaţi pentru turisme, vehicule SUV – 4×4, autoutilitare, vehicule comerciale uşoare, camioane, vehicule industrial şi agricole din portofoliul marilor producători: Nokian Tyres, CONTINENTAL (mărcile Continental, Semperit, Barum, Viking), GOODYEAR (mărcile Goodyear, Dunlop, Fulda, Sava, Debica), MICHELIN (mărcile Michelin, BF Goodrich, Kleber, Tigar), BRIDGESTONE (mărcile Bridgestone şi Firesotne) şi PIRELLI

Alegerea şi Utilizarea anvelopelor

Alegerea anvelopei trebuie să fie făcută  în conformitate cu echiparea impusă de constructor sau de un organism oficial.
Orice altă modificare trebui făcută împreună cu un specialist în domeniu care vă va putea oferi informaţii corecte, complete şi competente, pentru ca dumneavoastră să circulaţi în siguranţă, respectând cadrul legal şi utilizand maxim vehiculul pe care il gestionaţi.

Apelaţi la echipele de consultanţi pentru a primi oferte complete şi pentru ca împreună cu aceştia să luaţi cele mai eficiente decizii pentru dumneavoastră. Nu mereu acelaşi pneu va fi soluţa optimă dacă de exemplu maşina are condiţii de exploatare diferite.
Nu folosiţi anvelope care nu respectă presiunea optima sau anvelope cu indici de viteza si sarcina superiori celor indicati.
Verificaţi periodic presiunea anvelopelor (inclusiv a roţii de rezervă) si ajustaţi-o în cazul în care nu corespunde cu presiunea recomandată. Presiunea anvelopelor se poate face la rece (automobilul nu a circulat cu cel putin 2 ore înainte sau a circulat 3 km cu viteză redusa) sau la cald, însă în acest caz valoarea cu care trebuie umfală roata trebuie să fie cu 0,3 bai maare decât cea specificată de producător.

Anvelopele trebuie verificate periodic, inclusiv roata de rezervă, pentru a nu lasa trecută cu vederea o defecţiune care ar putea avea consecinţe serioase în cazul continuării utilizarii şi pentru a prelungi duratăa de viaţa a anvelopelor dumneavoastră, obşinân o feicientizare a costurilor operaţionale ale vhicului.

Verificaţi gradul de uzură a anvelopelor şi dacă banda de rualre s-a uzat uniform. În cazul în care observaţi uzură neuniformă, apelaţi un service de roţi pentru o verificare a roţilor şi a sistemului de direcţie.

Când înlocuiţi o anvelopă trebuie să o faceţi  cu convingerea că aţi ales anvelopele care se potrivesc cel mai bine necesităţilor dumneavoastră şi condiţiilor de utlizare, precum şi cel mai bun raport calitate-preţ

Înlocuirea se impune când:

  • gradul de uzură avansat – adâncimea cării de rulare a atins  nivelul minim acceptat
  • anvelopa a suferit deteriorări sau accidente (pene, taieturi, lovituri, fisuri, gâlme, sub-presiune, suprasarcina)
  • învechire

De asemenea, ţineţi cont şi de recomandarea specialiştilor care spun că în cazul în care nu veţi schimba toate anvelopele de pe un vehicul, trebuie să  montaţi pe aceeasi osie doua anvelope identice (aceeasi marca, acelasi profil). două anvelope diferite sau idntice, dar cu grad de uzură diferit, vor reacţiona diferit la orice comandă (accelerare, frânare, manevre brulte etc). Asigurati-va ca toate anvelopele vehiculului provin de la acelasi producator si au acelasi profil al caii de rulare.

Durata de utilizare a anvelopelor variază de la un vehicul la altul şi este foarte greu de estimat, deoarece în compoziţia pneurilor sunt diferite materiale care reacţionează difrit la stimulii externi şi care se comportă de asemenea diferit, în funcţie de condiţiile de exploatare (sarcină, viteză, presiune, întreţinere).

Imediat ce temperatura a scăzut sub pragul de+7 grade Celsius este necesar sa montaţi imediat anvelopele de iarnă.