Igienizarea şi încărcare instalaţie A/C

Ești aici: Home → Igienizarea şi încărcare instalaţie A/C

Instalaţia de climatizare trebuie verificată şi curăţată periodic, iar dacă este cazul, trebuie completată şi cantitatea de Freon, până se ajunge la nivelul specificat de producătorul maşinii. În timp, indiferent de temperaturile exterioare,  instalaţia de climatizare poate suferi pierderi de Freon.

Totodată din cauza umidităţii produse de funcţionarea  instalaţiei de aer condiţionat sunt produse anumite bacterii care reduc buna funcţionare a instalaţiei, degajă mirosuri neplăcute în interiorul maşinii şi pot provoca diferite reacţii ale sistemului respirator.

Încărcarea instalaţiilor de climatizare auto cu freon se face numai după testarea acesteia. Pentru acest lucru folosim aparatură de ultimă generaţie care nu doar încarcă instalaţia maşinii dumneavoastră cu freon ci o şi curăţă şi testează, căutând în acest fel orice urmă de scurgere sau răsuflare.

Trebuie să subliniem că încărcarea cu freon a înstalaţiilor de climatizare trebuie facută numai cu aparatură profesională. O încărcare cu până la 40 de grame în plus sau în minus a instalaţiei poate duce la funcţionarea eronată a sistemului de climatizare.

Pentru evitarea acestor situaţii se recomandă pornirea sistemului de aer condiţionat o dată la 15 zile, verificarea şi încărcarea instalaţiei cu freon o dată la doi ani.